Ghee

There are not enough products in stock
€ 8,99

Ghee, ook bekend als een geklaarde boter, maakt een deel uit van de geschiedenis in de Indiase keuken. Volgens de Ayurvedische geneeskunde bevat ghee helende eigenschappen. De ghee zou er voor zorgen dat er een beter balans ontstaat tussen lichaam en geest en een goede spijsvertering.

hoeveelheid
Aantal

Bij het maken van onze biologische ghee wordt er eerst biologische boter aan de kook gebracht. Zo worden alle onzuiverheden verwijderd. Hierna wordt het laagje eiwit afgeschept en het vet afgegoten. Wat er overblijft is zuivere geklaarde boter.

Ghee houdt aan het verhittingsproces dat het ondergaat een subtiele, aromatische smaak over. De geklaarde boter soort heeft een bijzondere voedingswaarde. Ghee bevat veel goed opneembare vetzuren die meer energie leveren. Het is een excellente bron van antioxidanten, vitamine A en E.

Door het hoge rookpunt van ghee, kan het verhit worden zonder dat er schadelijke stoffen vrij komen. Het is dus geschikt om mee te bakken, roosteren of zelfs frituren. Ook de gezonde eigenschappen van de ghlee gaan dus niet verloren bij het verhitten.

Doordat ghee geen eiwitten meer bevat is het geschikt vor mensen die lactose- of caseïne intolerant zijn.

16 Producten speciaal voor jou geselecteerd: