Steranijs

There are not enough products in stock
€ 4,99

Steranijs zijn stervormige vruchtjes met een krachtige smaak. Op gebied van smaak en geur heeft steranijs veel weg van anijs en venkel. Toch is anijs iets scherper qua smaak. 

Het gebruiken van steranijs in thee geeft de thee een frisse, zoete smaak. Laat één enkele steranijs intrekken in de thee.

hoeveelheid
Aantal

Rijk aan antioxidanten, vitamine A, vitamine C en diverse mineralen maakt het dat steranijs ook voor zijn medicinale werking gebruikt wordt. De antibacteriële eigenschappen van steranijs kan schimmels en gisten doden. Tijdens het ondergaan van een griep of verkoudheid kunnen de kleine sterretjes als oppepper dienen. 

In China is Steranijs een essentieel kruid voor veel gerechten en zit het verwerkt in veel kruidenmixen. Een voorbeeld hiervan is het populaire Chinese Five Spices. Steranijs kan naast smaakmaker voor gerechten, ook in bakgerechten verwerkt worden. 

Het gebruik van kruiden is een aanvulling op een gezonde levensstijl, geen vervanging van regulieregezondheidszorg. Raadpleeg een arts, of deskundige alvorens kruiden te gebruiken in geval van zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Kruiden kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

16 Producten speciaal voor jou geselecteerd: