Manuka South Honey Drops Lemon & Honey

There are not enough products in stock
€ 14,99

Snoepjes verwerkt van Manuka UMF® 15+ en MGO 514+ en propolis afkomstig van het merk Manuka South. Propolis is een natuurlijk antibioticum voor bijen, dat bescherming biedt tegen virussen en bacteriën.  

hoeveelheid
Aantal

Manuka honing is de honing afkomstig van de Manuka struiken (Leptospermum scoparium). Deze struiken groeien voornamelijk in Nieuw-Zeeland en soms ook in Australië. Manuka honing heeft een unieke en sterke smaak, en is donkerbruin van kleur. 

Op het gebied van gunstige gezondheidseffecten is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze unieke honingsoort. 

MGO (methylglyoxal) is het belangrijkste antibacteriële component in de honing. Deze anti bacteriële component is benodigd om bepaalde micro-organismen te doden die eventueel ziektes kunnen veroorzaken. Vanwege de unieke structuur, reageert MGO met bacterieel DNA en verstoort het op deze manier zijn functie. Zo voorkomt het de vorming van nieuwe bacteriële cellen. Het gaat schadelijke bacteriën tegen en stimuleert de groei van een gezonde darmflora. Het helpt eventuele ontstekingen in je lichaam te bestrijden. 

Tevens is het zo dat Manuka honing reinigt, hydrateert en helpt dode huidcellen te verwijderen. De honing is dus ook goed voor de huid. Verder kan Manuka ondersteuning bieden bij verkoudheid, keelklachten, maag- en darmklachten en het bevorderen van de spijsvertering. 

MGO komt voort uit de omzetting van DHA (dihydroxyacetone). DHA wordt in relatief grote hoeveelheden aangetroffen in de nectar van de bloemen van de manuka struiken. 

MGO is tevens ook de maatstaf die wordt gehanteerd om de kwaliteit en sterkte van de manuka honing te meten. Hoe hoger het MGO-gehalte, hoe sterker de Manuka honing. Al onze Manuka honingen zijn getest en gecertificeerd met betrekking tot het MGO-gehalte. De MGO-gehalte wordt vermeldt op de verbakking. 

Een ander gradatiesysteem is het UMF®-label (Unique Manuka Factor). Deze kijkt naar de antibacteriële werking van de NPA (Non-Peroxide-Activiteit) component in de Manuka honing. Deze vorm van antibacteriële activiteit is enkel terug te vinden in Manuka honing. Het UMF®-factor geeft het niveau van de unieke Manuka eigenschappen in de honing aan.  Vanaf een UMF® waarde van 10+ kan er gesproken worden van een stabiele, medische werking van de honing. 

Let goed op de UMF® licentie. Er zijn Manuka honingen zonder geregistreerd UMF licentie. UMF® is het enige officiële erkende UMF kwaliteitskeurmerk. 

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

16 Producten speciaal voor jou geselecteerd: