Gedroogde goudsbloem

€ 3,75

De goudsbloem is een eetbare plant. De bloemblaadjes hebben een geeloranje pigment en zijn een prima vervanging voor saffraan. De goudsbloem is ook geschikt om als thee te drinken. Het geeft een heerlijk zachte thee met een gouden kleur.

hoeveelheid
Aantal

Goudsbloem kopen

Onze goudsbloem heeft prachtige oranje bloemblaadjes. Ze hebben een kruidige en peperige smaak en worden gebruikt als garnering op koude of warme gerechten. De bloemblaadjes zijn kleurvast bij warme gerechten. Veder is goudsbloem ook te gebruiken als kleurstof en smaakmaker in rijst, eieren, kruidenboter, koekjes en cake. Als kleurstof is het zeer geschikt als vervanger voor het peperdure saffraan. 

Geneeskrachtige werking van goudsbloem

Goudsbloem is een geneeskrachtig kruid. Het wordt veel in verzorgingsproducten gebruikt omdat het goed kan helpen bij huidproblemen zoals wondjes en eczeem. Het is een sterk middel tegen bacteriën, schimmels en werkt verzachtend en ontstekingsremmend. Thee van goudsbloem verlicht bovendien krampen, menstruatiepijn en overgangsklachten.

Vlug-klaar gerecht met Goudsbloem

Goudsbloem thee. Kook 500 ml water en laat dit even kort afkoelen. Doe in een glas 2 eetlepels goudsbloem. Doe daar het gekookte water bij en laat 10 minuten trekken. Zeef de thee. Je kunt er meerdere kopjes van drinken, koud of warm. Desgewenst met honing zoeten.