Fenegriek

There are not enough products in stock
€ 1,89

Fenegriek, ook wel bekend als fenegriek zaai of Grieks hooi, is een veel gebruikt kruid. De naam Griekse hooi hebben de zaden te denken aan het feit dat oude Grieken de zaden door het hooi van hun paarden mengden, Hierdoor kwamen de paarden sneller in conditie. Al eeuwenlang wordt fenegriek gebruikt als natuurlijk geneesmiddel in Azië en het Oosten. Fenegriekzaad bevat een hoog gehalte aan ijzer, en helpt het lichaam hiermee aan te sterken.

De zaadjes hebben een kruidig aroma en worden vooral in Indiase gerechten verwerkt. Ze kunnen verwerkt worden in schotels, sausen, vlees en salades.

hoeveelheid
Aantal

Van fenegriek worden de zaden en de bladeren, zowel gedroogd als vers, gebruikt in de keuken. Ze hebben een kruidige, bittere smaak en ruiken licht naar vers hooi. Fenegriek wordt vooral gebruikt in de Indische en Pakistaanse keuken (curry), de Arabische keuken (gebak en brood) en de Noord-Afrikaanse keuken (vlees en vis). De Indiase benaming is Methi. Fenegriekzaad is ook een bekend en populair kiemzaad om als kiemgroente op te kweken Fenegriek is rijk aan ijzer en koper. Het bevat saponine en cumarinen. Fenegriek kan gewichtstoename bevorderen (wordt gebruikt door mensen die te licht zijn en door gezond eten niet aankomen).

Het gebruik van kruiden is een aanvulling op een gezonde levensstijl, geen vervanging van reguliere gezondheidszorg. Raadpleeg een arts, of deskundige alvorens kruiden te gebruiken in geval van zwangerschap, periode van borstvoeding, medicijngebruik en ziekte. Kruiden kunnen bijwerkingen, contra-indicaties en interacties met andere geneesmiddelen hebben.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in

16 Producten speciaal voor jou geselecteerd: